Blogs MF Uitzendbureau

Wij delen onze kennis graag. Op deze pagina vind je onze blogs met over de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, wijzigingen en de wet- en regelgeving en geven een inkijk in de uitzendbranche.


6 praktische tips voor thuiswerkers

Thuiswerken, voor de één een zegen, voor de ander een straf. Maar we ontkomen er niet aan. Werk zoveel mogelijk thuis, was en is nog steeds de norm. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat je thuiswerken zo prettig en productief mogelijk maakt? Wij geven je 6 praktische tips over hoe je werken vanuit huis het beste aanpakt. Lees meer»

Hoe houd je je personeelskosten onder controle?

Personeelskosten vormen vaak het grootse deel van de bedrijfskosten. Geen wonder dat daar vaak als eerste naar gekeken wordt op het moment dat er bezuinigd moet worden. Maar hoe bezuinig je zonder jezelf in de vingers te snijden? Je wilt immers je medewerkers niet demotiveren of de toekomst van je bedrijf op het spel zetten. In deze blog geven we je daarom wat praktische tips om slim te besparen op personele kosten.  Lees meer»


Van flexibele schil tot personele ontzorging: de voordelen van een uitzendbureau

Met een flexibele schil ben je als organisatie wendbaarder en kun je inspelen op een tijdelijke vraag naar arbeid. Het inzetten van uitzendkrachten is daarvoor natuurlijk uitermate geschikt. Maar er zijn nog meer redenen waarom het inschakelen van een uitzendbureau een slimme keus kan zijn. Lees meer»


Wat verandert er door de Wet arbeidsmarkt in balans?

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gaat over 9 weken in. Deze wet heeft gevolgen voor jou als werkgever. Benieuwd wat er precies gaat veranderen per 1 januari 2020? Bekijk dan onze animatie en je bent volledig op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen. Bekijk de animatie»


Flexibilisering van de arbeidsmarkt: wat betekent dit voor jouw bedrijf?

De flexibilisering van de arbeidsmarkt is momenteel een hot topic. In Nederland groeit het percentage flexibele arbeidskrachten namelijk veel harder dan in de rest van Europa. Of dit een goede ontwikkeling is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wat betekent de toenemende flexibilisering nu concreet voor jouw bedrijf? En hoe ga je daarmee om in je personeelsbeleid? Een flexibele arbeidsmarkt biedt namelijk kansen maar ook uitdagingen. Lees meer»


Klantcase Dunlop: selecteren op competenties en potentieel in plaats van cv en diploma's

Je niet blind staren op diploma's en cv, maar juist kijken naar de competentie en het potentieel van de kandidaat. Lees in deze blog hoe wij dat in de praktijk brengen bij onze opdrachtgever Dunlop Conveyor Belting. Lees meer»


Strategische personeelsplanning: hoe pak je dat aan?

Toekomstbestendig personeelsbeleid -met een modern woord ook wel strategische personeelsplanning (of SPP) genoemd- is van groot belang voor iedere organisatie om te zorgen voor een goede bezetting, voor nu én in de toekomst. In deze blog geven we je een definitie en voorbeelden, en leggen we in drie stappen uit hoe je strategische personeelsplanning aanpakt. Lees meer»


6 praktische tips voor thuiswerkers

Thuiswerken, voor de één een zegen, voor de ander een straf. Maar we ontkomen er niet aan. Werk zoveel mogelijk thuis, was en is nog steeds de norm. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat je thuiswerken zo prettig en productief mogelijk maakt? Wij geven je 6 praktische tips over hoe je werken vanuit huis het beste aanpakt. Lees meer»


Hoe voorkom je verlies van kennis en ervaring door vergrijzing personeelsbestand?

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in de belangstelling staat: de vergrijzing van de arbeidsmarkt. Maar heb je al goed in beeld welke gevolgen dit heeft voor jouw organisatie? Nu veel babyboomers daadwerkelijk op de drempel van hun pensioen staan, is het hoog tijd om de mogelijke impact van de vergrijzing op je personeelsbestand in kaart te brengen. Want dan kun je op tijd actie ondernemen om te voorkomen dat cruciale kennis en ervaring verloren gaat. Lees meer»


Tips voor het behouden van personeel

Het behouden van personeel is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Naast dat het steeds lastiger is om personeel te binden aan je bedrijf, is het ook een uitdaging om je personeel te behouden. Eén van de onderdelen voor het behouden van personeel zijn de arbeidsvoorwaarden, en die hoeven écht niet veel duurder te zijn dan de arbeidsvoorwaarden die jij standaard aanbiedt. In deze blog lees je tips over het behouden van personeel. 
Lees meer»


Hoe vind je personeel op een krappe arbeidsmarkt? Zes tips en oplossingen

Nog niet zo lang geleden hadden werkgevers het voor het uitkiezen bij het werven van nieuw personeel. De grootste uitdaging was waarschijnlijk dat je HR-afdeling zich door stapels sollicitaties moest worstelen om de juiste kandidaat te vinden. Die tijd ligt inmiddels achter ons. De economie trekt aan en in vrijwel alle sectoren is er sprake van personeelsschaarste. Een krappe arbeidsmarkt brengt nieuwe uitdagingen met zich mee: want waar vind je als werkgever nog voldoende geschikt personeel? Lees meer»


Duurzame inzetbaarheid: houd medewerkers gemotiveerd met generatiemanagement

Met het oog op groeiende personeelstekorten wil je mensen zo lang mogelijk optimaal kunnen inzetten. Maar hoe doe je dat voor een beroepsbevolking die maar liefst vijf verschillende generaties telt, ieder met hun eigen talenten, beperkingen, drijfveren en verwachtingen? 
Lees meer»


Robotisering: hoe bereid je je hierop voor?

We kunnen er niet omheen: de digitalisering en de komst van intelligente robots zullen ingrijpende gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. Meer dan de helft van de banen zal binnen afzienbare tijd worden overgenomen door robots. Maar aan de andere kant komen er ook weer nieuwe banen bij. Veel werkgevers vinden het moeilijk om in te schatten hoe robotisering en digitalisering het werk gaat beïnvloeden. In deze blog geven we daarom tips hoe je je hierop kunt voorbereiden. Lees meer»