Sollicitatietips

Hoe vaak je ook solliciteert, het blijft spannend. Om te zorgen dat je goed voorbereid bent, hebben we de belangrijkste sollicitatietips voor je op een rijtje gezet: van het maken van je cv tot en met praktische tips voor je eerste werkdag. 


 • Social media en solliciteren: de valkuilen

  Ben jij van plan om te gaan solliciteren? Dan ga je natuurlijk aandacht besteden aan het maken van een curriculum vitae (cv) en een sollicitatiebrief. Maar wist je dat recruiters en werkgevers naast het screenen van je cv en brief ook je social media profielen bekijken? In deze blog lees je de valkuilen van social media en solliciteren.

 • Tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

  Je komt een leuke vacature tegen en bent gelijk enthousiast. Dit is dé vacature voor jou! Maar hoe zorg je ervoor dat jij die baan ook krijgt? Nou, dat begint met een goede sollicitatiebrief. En daar kan iedereen, hoe goed je ook kunt schrijven, wel wat hulp bij gebruiken. In deze blog geven je daarom wat praktische tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

 • Open solliciteren: heeft dat zin?

  Je wilt graag bij een bepaald bedrijf aan de slag, maar ze hebben op dit moment geen vacatures open staan. Wat doe je? Wacht je tot ze wel vacatures hebben of trek je de stoute schoenen aan en stuur je een open sollicitatie? In deze blog geven je de ins en outs over open solliciteren.

 • Hoe maak je een goede eerste indruk?

  Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Je gesprekspartner vormt in de eerste paar minuten van het gesprek al een beeld van je. Met deze tips zorg je voor een goede eerste indruk.

Pagina 1 van 3