Sollicitatietips

Hoe vaak je ook solliciteert, het blijft spannend. Om te zorgen dat je goed voorbereid bent, hebben we de belangrijkste sollicitatietips voor je op een rijtje gezet: van het maken van je cv tot en met praktische tips voor je eerste werkdag. 


 • Open solliciteren: heeft dat zin?

  Je wilt graag bij een bepaald bedrijf aan de slag, maar ze hebben op dit moment geen vacatures open staan. Wat doe je? Wacht je tot ze wel vacatures hebben of trek je de stoute schoenen aan en stuur je een open sollicitatie? In deze blog geven je de ins en outs over open solliciteren.

 • Hoe maak je een goede eerste indruk?

  Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Je gesprekspartner vormt in de eerste paar minuten van het gesprek al een beeld van je. Met deze tips zorg je voor een goede eerste indruk.

 • Wat is de gebruikelijke sollicitatieprocedure?

  Je hebt gesolliciteerd op een functie en bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Super! Maar nu? Wat kun je verwachten en hoe verloopt de procedure? Om je hierbij op weg te helpen, bespreken we in deze blog de gebruikelijke sollicitatieprocedure.

 • Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek?

  Je hebt een sollicitatiegesprek. De vraag die je ongetwijfeld bezig zal houden is wat trek je aan? In deze blog geven we tips om een verbluffende indruk te maken.

Pagina 2 van 3