Buyer

  • Aantal uren per week 40 uur
  • Salarisindicatie Tussen € 9 en € 18
  • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
  • Standplaats Leek

Over de functie

‘Laaghangend fruit’. Zomaar een term die veel voorkomt in de wereld van de sales. Je gelooft erin of je hebt er helemaal niets mee. Maar bestaat een dergelijk iets wel? Laaghangend fruit is voor iedereen snel te pakken en is het dus geen uitdaging. Denk jij er net zo over? Ga jij geen uitdaging uit de weg en ben je juist áltijd op zoek naar dat ene stuk fruit helemaal bovenin de boom? Met die instelling zoeken wij jou! Maar let op: niet om de beste verkoopdeals te sluiten maar inkoopdeals! Jij gaat dagelijks, in opdracht van de accountmanagers, op zoek naar dat éne specifieke elektronica (gebruik/ongebruikt) waarmee de accountmanager zijn klant verrast!

Hoe doe je dat?
Dagelijks onderhoud je contact met diverse leveranciers over de hele wereld. Jij weet dan ook precies waar je moet zijn voor welke producten. Van je collega accountmanagers krijg je de hele dag door bestellingen binnen die ingekocht moeten worden. Jij hebt snel door wat er nodig is en gaat voor een goede deal. Je zoekt de hele wereld af naar het juiste product, belt de leverancier en gaat in onderhandeling. Daarin geef jij niet op tot je de beste deal hebt gemaakt voor zowel onze opdrachtgever of de leverancier waarmee je op dat moment mee schakelt.
Het is een unieke functie waarin je dagelijks aan het speuren bent naar specifiek producten en die tegen een goede prijs in te kopen. Je houdt je alleen bezig met deze specifieke inkoop en niet met standaard voorraadbeheer.

Je verantwoordelijkheden
- Het dagelijks inkopen van onderdelen/componenten die niet op voorraad liggen;
- Bij het inkopen houd je rekening met marge, leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid;
- Onderhandelen met respect voor de leveranciers om zo tot de beste deals te komen;
- Je weet diverse soorten aanvragen te combineren om efficiënt in te kopen;
- Het opdoen van marktkennis in het marktsegment van jouw klant;
- Meedenken over het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Wat krijg jij
Het gaat om een functie waarin je veel van je energie, geduld en creativiteit moet inzetten en daarom bieden we jou het volgende:
- Ruimte voor eigen, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen;
- Een uitdagende internationale functie en contacten over de hele wereld;
- Een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
- Elke dag de mogelijkheid tot een heerlijk lunch in het bedrijfsrestaurant;
- Een moderne werkplek met inspirerende collega’s.

Het team
Dagelijks werk je met je directe collega’s nauw samen met de accountmanagers. Jullie delen kennis over de markt, bespreken waar de kansen liggen en ontwikkelingen bij de klanten. In teamsamenstelling anticiperen jullie op de (latente) behoefte van de klant en onderzoek je de mogelijkheden. Dagelijks heb je overleg met je collega’s die het voorraadbeheer doen en heb je regelmatig contact met je collega’s van R&D en de Technische Reparatieafdeling.

Onze opdrachtgever
Een jong en innovatief bedrijf die behoort tot één van de grootste spelers in de markt als het gaat om industriële elektronica. Door reviseren van gebruikte en defecte electronics zorgen ze voor creatieve technologische oplossingen én duurzame oplossingen. Duizenden bedrijven over de hele wereld gebruiken de apparatuur die door onze opdrachtgever is gereviseerd. Elektronica hoeft dus niet vervangen te worden maar hergebruik heeft zich bewezen!


Functie eisen

Wie ben jij:

- Positief ingesteld en een grote commerciële drive;
- Jij bent een jager, dagelijks wereldwijd aan het speuren naar de beste onderdelen/componenten om tegen de beste deal in te kopen;
- Werkend met lef en ziet kansen;
- Je doet je voordeel op in een onderhandeling met je snelle denkwijze maar verliest de langetermijnrelatie niet uit het oog;
- Een bekwame en professionele gesprekspartner voor zowel interne als externe klanten;
- Op individueel niveau lever jij moeiteloos je bijdrage aan het inkoopteam, op een creatieve manier;


Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via