Klantadviseur (telefonisch)

  • Aantal uren per week 16 uur
  • Salarisindicatie Tussen € 9 en € 12
  • Dienstverband Vast
  • Standplaats Emmen

Over de functie

In de rol van klantadviseur / inboundagent heb jij verschillende petten op en ben jij het telefonisch visitekaartje voor verschillende opdrachtgevers.
Geen dag en geen telefoontje is hetzelfde en samen met een enthousiaste club van collega's maak jij elke dag het verschil.
Je behandelt het inkomende telefoonverkeer volgens procedures en beslisbomen, deze helpen jou om elke klant adequaat te woord te kunnen staan.
Voor de functie wordt gebruik gemaakt van vele diverse computersystemen maar je wordt gedegen en in alle rust ingewerkt.
De eerste 3 maanden werk jij 3 x 3 dagdelen om het vak onder de knie te krijgen en na een jaar kun jij ook ingezet worden in de nachtdienst, het KCC is namelijk 24/7 bereikbaar.

Over het bedrijf

Werken op een prachtige plek in het hart van Emmen, het moderne kantoorpand is ideaal te bereizen met het openbaar vervoer.
Je komt te werken in een hecht team, waar je de mogelijkheid krijgt na een gedegen inwerktraject meerdere uren en dagen te kunnen werken. Vanzelfsprekend krijg je voor de avonduren en diensten in het weekend en in de nacht extra toeslagen.

Functie eisen

Om deze veelzijdige rol goed te kunnen vervullen ben jij :
Enthousiast en dienstverlenend ingesteld
Beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift
Kun je snel schakelen tussen vele computerprogramma’s/-systemen

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel deze pagina via