Klantenservicemedewerker

  • Aantal uren per week 40 uur
  • Salarisindicatie Tussen € 10 en € 12
  • Dienstverband Uitzendbasis
  • Standplaats WESTERBROEK

Over de functie

Ben jij goed in de Nederlandse taal? Zie je het als een uitdaging om de klant met een tevreden gevoel de telefoon op te laten hangen? Vind jij het leuk om te fungeren als spin in het web?

Jij werkt dagelijks met orderbegeleidingen, binnenkomende klachten en telefonische vragen. Wanneer PostNL te laat is met bezorgen dien jij contact op te nemen met hen om te spreken over levertijden en dergelijke. Je Whatsappt, mailt en belt met klanten die vragen hebben over de status van hun order.

Per direct zijn wij op zoek naar een helpdeskmedewerker voor in de grafische branche. Voldoe jij aan onderstaande? Reageer snel op deze vacature en wie weet zie ik je snel!

Over het bedrijf

Onze klant bedient 400.000 klanten in Nederland en België, op het gebied van drukwerk. De klant is verdeeld in drie verschillende drukwerksites, door drie verschillende merken. Samen vormt het één overkoepelende organisatie, waar jij het verschil kan maken!
De organisatie helpt merken te versterken- en deze letterlijk- en figuurlijk op de kaart te zetten. Deze merken (op het gebied van drukwerk) krijgen een podium, en klanten worden echte fans!

Functie eisen

Jij bent geschikt als jij het volgende bezit:
- Ervaring in het werk als klantenservicemedewerker;
- Stressbestendigheid;
- Fulltime beschikbaarheid voor een langere periode;
- Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
- Beschikbaar bent om af en toe in de avonden/weekenden een dienst te draaien.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel deze pagina via