Klantenservice medewerker Nederlandse Loterij Service/Webcare Leeuwarden

  • Aantal uren per week 32 uur
  • Salarisindicatie Tussen € 9 en € 10
  • Dienstverband Tijdelijk
  • Standplaats Leeuwarden

Over de functie

Een flexibele baan waarin jij tussen de 16 en 32 uur per week kan werken. Zo houd je de regie over jouw baan als inbound klantenservice medewerker service/webcare in Leeuwarden helemaal zelf in de hand. Dus heb je bijvoorbeeld tijd over naast je studie, opgroeiende kinderen of wil je juist wel fulltime aan het werk, dan is deze baan geschikt voor jou!

Als inbound klantenservice medewerker ga jij werken bij de Nederlandse Loterij voor Service en Webcare. Je zult beginnen met telefonie en e-mail en zet je in voor het verlenen van service. Dit doe je door je communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid op de juiste manier in te zetten. De loterijen waar je voor gaat werken zijn; de Staatsloterij, Lotto, Krasloten, Miljoenen spel, Eurojackpot en Lucky day. Vragen waar klanten bij jou terecht mee kunnen zijn onder andere:

     Het doorgeven van een verhuizing
     Een zoekgeraakt lot
     Een afschrijving of automatische incasso
     Het vergroten van winkansen

Dit is een commerciële serviceafdeling. Dat betekend dat je nadat je de klant goed hebt geholpen je niet bang bent om een leuk aanbod in de vorm van een abonnement of upgrade aan te bieden. Op de afdeling Webcare zal je actief reageren op berichten/posts, diverse social mediakanalen en de klantenservice chat met als doel om de reputatie, de service en het bereik te vergroten. 

Kortom, een veelzijdige en afwisselende baan waarbij jij veel soorten vragen kunt verwachten.

Werktijden en aantal uren
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het aantal uren dat je kunt werken is minimaal 16 en maximaal 32 uur. Door de brede openingstijden heb je zelf de regie over het aantal uren en is deze baan als klantenservice medewerker ideaal te combineren met andere activiteiten.

Goed om te weten
Voordat je ieder telefoongesprek de baas bent ga jij starten met een betaalde opleiding vanuit huis. Een fulltime opleiding van vijf dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opleiding word je opgeleid tot klantenservice medewerker en leer je alle ins en outs over het werken bij de Nederlandse Loterij Service en Webcare. Wanneer jij de opleiding succesvol hebt afgerond ben je helemaal klaar voor alle vragen die op je af komen en weet jij de beste adviezen te geven. Na de eerste week zal je twee weken van 9.00 tot 17.00 uur op kantoor bellen (uiteraard volgens de regels van het RIVM) onder begeleiding. 

Over het bedrijf

Je komt te werken voor een groot facilitair klantencontactcenter met inbound klantencontact. Dit houdt in dat jij zelf de klant niet hoeft te bellen maar je wordt door de klant gebeld. De openingstijden zijn van 09.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat wij bieden

     Bruto uurloon (vanaf 21 jaar) van € 9,70
     Naast je salaris bouw je vakantiegeld en verlofuren op
     Op basis van 40 uur heb jij 25 vakantiedagen
     Na 26 gewerkte weken ga je pensioen opbouwen
     Reiskostenvergoeding. Openbaar vervoer is volledige vergoeding en auto is maximaal € 6,15 per dag
     Een baan voor langere tijd

Functie eisen

     Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
     Je bent handig met computers
     Je hebt goede typevaardigheid
     Je hebt een accurate houding

Ben jij de klantenservice medewerker die wij zoeken, solliciteer dan snel. Mocht je meer informatie willen betreft deze vacature dan mag je voor 30 oktober contact opnemen met Marije via het telefoonnummer 058-2039010 of mail leeuwarden@mf.nl

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via