Beginnend machine operator 3-ploegen Dunlop Conveyor Belting Drachten

 • Salarisindicatie Tussen € 2500 en € 3000
 • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
 • Standplaats Drachten

Over de functie

Je hebt gevoel voor techniek, houdt van hard werken en wil graag aan de slag als machine operator. Je hebt alleen niet de juiste ervaring. Dan is dit je kans! Bij Dunlop word je in 2 weken opgeleid en krijg je de mogelijkheid om door te groeien tot een volwaardig operator. Iets voor jou?

Het afvoeren van scherp vulkanisch gesteente in Frankrijk of olijfafval in Italië lijkt op een aflevering van Discovery Channel, maar gaat ook over werken bij Dunlop. De rubberen transportbanden van Dunlop voor de mijnbouw en industriële sector worden over de hele wereld ingezet en daar kun jij als machine operator je steentje aan bijdragen – gewoon in de productiefabriek in Drachten! Daar worden deze ijzersterke transportbanden gemaakt die vervolgens wereldwijd ingezet worden voor de meest uiteenlopende projecten. En daar kan jij als beginnend machine operator bij Dunlop je steentje aan bijdragen!

Als beginnend machine operator bij Dunlop word je in twee weken intern opgeleid en ingewerkt tot machine operator. Daarbij leer je werken met de bovenloopkraan en wordt er aandacht besteed aan veilig werken.

Als machine operator bij Dunlop werk je in een hecht team van 6-8 collega's. Samen draag je de verantwoordelijkheid voor de machines waarmee de transportbanden worden gemaakt. Je leert de specifieke machines te bedienen en in te stellen zodat het productieproces vlekkeloos verloopt. Zit er toch een storing in het proces? Dan pak jij de uitdaging aan om de storing op te lossen en de machine zo snel mogelijk weer te laten draaien. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de aanvoer en het onderhoud van de machines en voor het schoonhouden van je werkplek.

In deze afwisselende functie als machine operator word je ingezet op de meng-, pers- of kalanderafdeling of op de afdeling brandslangen. Je komt te werken in 3-ploegendienst, wat betekent dat je de ene week ‘s ochtends, de andere week ‘s nachts en de week daarna in middag/avonddiensten werkt. Omdat je werkt met rubber moet je niet bang zijn om vies te worden en kan het soms fysiek zwaar werk zijn. Daar staat tegenover dat je komt te werken in een omgeving waar je veel kunt leren, met prettige collega’s samenwerkt en waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt.

Over het bedrijf

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is al bijna 100 jaar een begrip in Drachten. Het bedrijf is specialist en producent in onder andere rubberen transportbanden, bijbehorende diensten en service voor de mijnbouw en industriële sector. De producten worden uitsluitend in Drachten zelf geproduceerd en gaan vervolgens de hele wereld over.

Werken bij Dunlop betekent verantwoordelijk nemen en samen werken aan producten die op de meest bijzondere locaties over de hele wereld worden ingezet. Er heerst een informele werksfeer waarbij met z’n allen met veel plezier aan het product wordt gewerkt.

Wat wij bieden

 • Werken bij een toonaangevende werkgever in Drachten
 • Goed salaris vanaf €12,56 per uur (afhankelijk van ervaring)
 • Fulltime dienstverband (ma t/m vr) in 3-ploegendienst
 • Royale ploegentoeslag van 18,5% per uur
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede werksfeer in een klein team van 6 tot 8 collega's
 • Afwisselend werk en veel vrijheid, zolang processen draaien

Functie eisen

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren heb je gevoel voor techniek nodig. Dus je sleutelt graag of houdt ervan om dingen te maken en repareren.

Daar voeg jij aan toe:

 • een afgeronde mbo niveau 3 opleiding;
 • woonachtig in de omgeving van Drachten;
 • fulltime kunnen werken in ploegendienst.

Ben jij fulltime beschikbaar en wil jij deze kans grijpen om aan de slag te kunnen als beginnend machine operator? Stuur dan je sollicitatie naar ons toe. Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Rosanne Varekamp via 0512-542 742. Je kunt tot 8 december solliciteren op deze functie, dus wacht niet te lang.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via