Machine operator 3-ploegen Dunlop Conveyor Belting Drachten

 • Aantal uren per week 40 uur
 • Salarisindicatie Tussen € 2500 en € 3000
 • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
 • Standplaats Drachten

Over de functie

Het afvoeren van scherp vulkanisch gesteente in Frankrijk of olijfafval in Italië lijkt op een aflevering van Discovery Channel, maar gaat ook over werken bij Dunlop. De rubberen transportbanden van Dunlop worden namelijk over de hele wereld ingezet en daar kun jij als machine operator je steentje aan bijdragen – gewoon in de fabriek in Drachten! Daar worden deze ijzersterke transportbanden gemaakt die vervolgens wereldwijd ingezet worden voor de meest uiteenlopende projecten. 

Werk je als productiemedewerker en wil je een stap maken bij een toonaangevend bedrijf, dan is dit je kans!
Bij Dunlop word je in 2 weken intern opgeleid en ingewerkt tot volwaardig machine operator. Daarbij leer je werken met een bovenloopkraan en wordt er veel aandacht besteed aan veilig werken.

Als machine operator bij Dunlop werk je in een hecht team van 6-8 collega's. Samen draag je de verantwoordelijkheid voor de machines waarmee de rubberen transportbanden worden gemaakt. Je leert de specifieke machines te bedienen en in te stellen zodat het productieproces vlekkeloos verloopt. Zit er toch een storing in het proces? Dan pak jij de uitdaging aan om de storing op te lossen en de machine zo snel mogelijk weer te laten draaien. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de aanvoer en het onderhoud van de machines en voor het schoonhouden van je werkplek

In deze afwisselende functie als machine operator word je ingezet op de meng-, pers- of kalanderafdeling of op de afdeling brandslangen. Je komt te werken in 3-ploegendienst, wat betekent dat je de ene week ‘s ochtends, de andere week ‘s nachts en de week daarna in middag/avonddiensten werkt. Omdat je werkt met rubber moet je niet bang zijn om vies te worden en kan het soms fysiek zwaar werk zijn. Daar staat tegenover dat je komt te werken in een omgeving waar je veel kunt leren, met prettige collega’s samenwerkt en waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt.

Over het bedrijf

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is al bijna 100 jaar een begrip in Drachten. Het bedrijf is specialist en producent in onder andere rubberen transportbanden, bijbehorende diensten en service voor de mijnbouw en industriële sector. De producten worden uitsluitend in Drachten zelf geproduceerd en gaan vervolgens de hele wereld over.

Werken bij Dunlop betekent verantwoordelijk nemen en samen werken aan producten die op de meest bijzondere locaties over de hele wereld worden ingezet. Er heerst een informele werksfeer waarbij met z’n allen met veel plezier aan het product wordt gewerkt.

Wat wij bieden

 • Werken bij een toonaangevende werkgever in Drachten
 • Goed salaris vanaf €12,56 per uur (afhankelijk van ervaring)
 • Fulltime dienstverband (ma t/m vr) in 3-ploegendienst
 • Royale ploegentoeslag van 18,5% per uur
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede werksfeer in een klein team van 6 tot 8 collega's
 • Afwisselend werk en veel vrijheid, zolang processen draaien

Functie eisen

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren heb je al eens ervaring opgedaan binnen de productie. Bijvoorbeeld in de functie van productiemedewerker of assemblagemedewerker.

Daar voeg jij aan toe:

 • een afgeronde mbo niveau 3 opleiding;
 • aantoonbaar gevoel voor techniek;
 • woonachtig in de omgeving van Drachten.

Ben jij de die fulltime beschikbaar is en nog lang niet is uitgeleerd? Dan is het tijd om te solliciteren! Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Rosanne Varekamp via 0512-542 742. Je kunt tot 8 december solliciteren. Dus wacht niet te lang.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via