Servicemonteur gezocht: Ook zonder ervaring - Wij trainen je!

 • Salarisindicatie Tussen € 13 en € 15
 • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
 • Standplaats Groningen

Over de functie

Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het repareren en aanleggen van zowel binnen- als buitenrioleringen. Zonder goed watermanagement en een goed functionerend riool zou de maatschappij er totaal anders uitzien. Door samen te werken met je collega's en problemen met de riolering preventief aan te pakken, draag je bij aan een gezonde samenleving. Dit kan variëren van het uitvoeren van kleine reparaties tot het inspecteren van het riool/leidingwerk om te zien of je zelf de verstopping kunt verhelpen of dat je de hulp van je collega's moet inschakelen.

Elke dag begint met het doornemen van de planning en het bespreken van de werkzaamheden en locaties met je collega's. Je krijgt de kans om verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren op verschillende locaties, en je weet nooit wat de dag zal brengen. Het kan zijn dat er meerdere meldingen bij komen, maar dat is juist wat het werk zo interessant maakt. Mensen en bedrijven zijn dankbaar als je hun problemen hebt opgelost.

Je begint rustig aan de dag met vier meldingen die variëren van reparaties tot het aanleggen van binnen rioleringen, inspecties en verstoppingen. Via je tablet heb je een overzicht van alle meldingen voor die dag. Het duurt ongeveer een half uur voordat je bij de eerste klant aankomt die je nog niet eerder hebt bezocht. Gelukkig los je de verstopping snel op met je vaardige handen en zorg je ervoor dat de verstopping voorlopig niet meer terug zal komen door je vakmanschap. Je geeft nog enkele tips mee over hoe de klant beter met afvalwater om kan gaan en hoe verstoppingen kunnen worden voorkomen. Vervolgens ga je op weg naar je volgende adres om een collega te helpen.

Je gaat verder met je route en bezoekt nog enkele andere adressen. De dag vliegt voorbij door de afwisseling van werkzaamheden. Je kunt echt iets betekenen voor je klanten en dat geeft een voldaan gevoel. Met een tevreden gevoel stap je in je bedrijfswagen, omdat je veel voor de klanten hebt kunnen betekenen en blij bent dat je de storingen hebt kunnen oplossen.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een specialist in alles wat met riolering te maken heeft, en jij bent als servicemonteur het visitekaartje! Er wordt gewerkt met moderne apparatuur en zijn daarmee onmisbaar voor veel klanten in Groningen, Drenthe en Friesland. Ondanks dat er aan veel grote projecten gewerkt wordt hangt er een gezellige en informele sfeer. Samen met al het personeel wordt er alles aan gedaan om deze sfeer te behouden. Je krijgt dan ook veel inbreng hoe bepaalde dingen beter kunnen. Daarnaast is er veel ruimte voor scholing om jezelf te ontwikkelen.

Wat wij bieden

 • 25 vakantiedagen en 13 adv dagen;
 • Veel zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid;
 • Goed pensioen (PMT);
 • Veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Mogelijkheid tot flexibel werken, bijvoorbeeld een contract voor 32 of 36 uur per week;
 • Deelname aan ons fietsplan;
 • Vind je het werk echt leuk en pas je goed binnen het team? Graag bieden we je dan op termijn een vast dienstverband aan.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor deze functie is het nodig om:

 • Een rijbewijs B te hebben of bijna af te rijden;
 • Leergierig, klantgericht, stressbestendig, initiatiefrijk en vooral servicegericht te zijn;
 • Technisch inzicht te hebben, maar je leert de details van het vak bij het bedrijf;
 • De Nederlandse taal machtig zijn;
 • In het bezit te zijn van een VCA-certificaat (Kan behaald worden op kosten van MF/Abiant)

Wij vinden het uiterst belangrijk dat je klantvriendelijk en servicegericht bent en altijd denkt in mogelijkheden. Zelfstandig kunnen werken, verantwoordelijkheid nemen voor je werk en flexibel zijn in je werktijden zijn ook belangrijke eigenschappen die we zoeken. Als een klus bijvoorbeeld niet op tijd af is, heb je er geen probleem mee om iets langer door te werken. Het kan voorkomen dat je ook verantwoordelijk bent voor storingsdiensten, maar deze worden zo veel mogelijk met je collega's gedeeld. Hoewel technische ervaring fijn is, is het niet noodzakelijk. Motivatie is daarentegen wel een belangrijke eigenschap, omdat wij jou het vak kunnen leren.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via