Financieel Beleidsmedewerker

 • Aantal uren per week 38 uur
 • Salarisindicatie Tussen € 3600 en € 4400
 • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
 • Standplaats Leeuwarden

Over de functie

Ervaring met financiën en klaar voor de volgende stap? Wij zijn op zoek naar een financieel beleidsmedewerker die verantwoordelijk is voor de uitvoering en ontwikkeling van ons financieel beleid en beheer. Als financieel beleidsmedewerker ben je in staat om een meerjarig financieel beleid voor te bereiden en de jaarbegroting, jaarrekening en jaarverslag op te stellen en te voorzien van een toelichting. Daarnaast bewaak je de begrotingsrealisatie en signaleer je (dreigende) overschrijdingen. Ook voer je overleg met en adviseer je de directie over het te voeren financieel beleid en toets en bewaak je de realisatie en uitvoering van het financieel beleid. Je stelt periodieke (financiële) overzichten en maandrapportages samen, maakt prognoses en toelichtingen en zorgt voor ad-hoc informatie op eigen initiatief of op basis van vragen uit de organisatie. Bovendien draag je zorg voor het opstellen van een liquiditeitsbegroting en het afstemmen van de liquiditeitsbehoefte en signaleer en analyseer je in- en externe ontwikkelingen op financieel terrein.

Naast het financieel beleid en beheer, formuleer, analyseer en adviseer je over het beleid met betrekking tot de administratieve organisatie en zorg je voor de inrichting van de administratieve organisatie en interne controles. Je evalueert bestaande werkwijzen en procedures van de administratieve organisatie en stelt bij waar nodig. Verder ben je verantwoordelijk voor de afrekening rekening-courant volmachtgevers en controleer je de rekening-courant provinciale verzekeraars. Je verricht financiële taken ten behoeve van het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten en bent verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Je verzorgt tevens de belastingaangiftes.

Je werkt binnen ons bedrijf en beleidslijnen, rekening houdend met wettelijke eisen en voorschriften en overeenkomstig procedures en specificaties. Je werkt in overleg met de directie en draagt zorg voor de uitvoering van het vastgestelde financieel beleid en beheer. Je adviseert de directie over het financieel beleid en beheer vanuit een initiërende rol en draagt bij aan de ontwikkeling van het financieel beleid en de administratieve organisatie.

Over het bedrijf


Je gaat werken bij een jong en ambitieus bedrijf gevestigd in Leeuwarden. Zij bieden hun klanten een breed scala aan verzekeringsproducten en financiële diensten. Het team bestaat uit enthousiaste mensen die zich continu willen ontwikkelen en groeien. Ze vinden het belangrijk dat collega’s het naar hun zin hebben en bieden daarom ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er is ruimte voor eigen inbreng en hier wordt gehoor aan gegeven. Door de grote van het kantoor is er veel persoonlijke contact en aandacht en is teamwork enorm belangrijk. Kwaliteit staat centraal binnen dit bedrijf en daar werkt men samen hard voor. Hou je van een bedrijf waar er korte lijnen zijn, veel persoonlijk contact en een ongedwongen werksfeer. Dan pas jij binnen dit bedrijf.

Wat wij bieden

 • Direct in dienst bij onze partner;
 • Salaris van €3.500 tot €4.400 bruto per maand op basis van fulltime (38 uren);
 • Pensioenopbouw en vakantiegeld van 8,33%;
 • 13e maand en breed scala aan training- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Werken bij een lokaal middelgroot MKB-bedrijf in de regio van Leeuwarden.

Functie eisen

 • Relevante HBO of MBO+ opleiding zoals bedrijfseconomie, finance&control of accountancy;
 • 5 jaar relevante werkervaring en brede ervaring met een boekhoudpakket zoals Exact;
 • WFT Basis en kennis van verzekeringsproducten;
 • Nauwkeurig, goed met cijfers en proactief.


Ben jij de financiële collega die wij zoeken? Wil jij graag werken voor een lokaal bedrijf gespecialiseerd in financiële producten? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op. Je kunt gemakkelijk reageren op deze vacature en dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op. En wie weet zien we je snel bij MF uitzendbureau in Leeuwarden. Mocht je vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk? Neem dan gerust contact op met onze vestiging. We zijn bereikbaar op 058 203 9010. Of wandel naar binnen bij onze vestiging op Zuiderplein 35,8911 AP in Leeuwarden. We zitten vlak bij het station en de koffie en thee staan klaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:30.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via