Leerling Service Monteur riooltechniek

 • Salarisindicatie Tussen € 13 en € 16
 • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
 • Standplaats Groningen

Over de functie

Wil je aan de slag in de techniek? Grijp nu je kans! Onze opdrachtgever vraagt slechts om jouw motivatie. Ze begeleiden je stap voor stap en leren je alles wat je moet weten. 

Als Servicemonteur ben jij de expert die verantwoordelijk is voor zijn deel van het repareren en aanleggen van zowel binnen- als buitenrioleringen. Goed watermanagement en een goed functionerend riool zijn van essentieel belang voor onze maatschappij. Door nauw samen te werken met je collega's en proactief rioolproblemen aan te pakken, lever je een waardevolle bijdrage aan een gezonde samenleving. Je werk kan variëren van kleine reparaties tot inspecties van het riool/leidingwerk en het oplossen van verstoppingen, soms met hulp van collega's.

Elke dag begint met een planningsoverleg en het bespreken van de werkzaamheden en locaties met je collega's. Je krijgt de kans om diverse werkzaamheden op verschillende locaties uit te voeren, en geen dag is hetzelfde. Het kan gebeuren dat er meerdere meldingen binnenkomen, maar dat is juist wat deze functie zo boeiend maakt. Mensen en bedrijven zijn dankbaar als jij hun problemen oplost.

Je begint de dag rustig met vier meldingen die variëren van reparaties tot het aanleggen van binnen rioleringen, inspecties en verstoppingen. Via je tablet heb je een overzicht van alle meldingen voor die dag. Het duurt ongeveer een half uur voordat je bij de eerste klant arriveert. Gelukkig los je de verstopping snel op met je vaardige handen en draag je bij aan het voorkomen van toekomstige problemen. Je geeft de klant nog enkele tips over hoe ze beter met afvalwater kunnen omgaan en hoe ze verstoppingen kunnen voorkomen. Daarna ga je door naar je volgende adres om een collega te assisteren.

Je vervolgt je route en bezoekt diverse andere locaties. De dag vliegt voorbij dankzij de afwisseling in je werkzaamheden. Je kunt echt een verschil maken voor je klanten, wat veel voldoening geeft. Met een tevreden gevoel stap je in je bedrijfswagen, wetende dat je de problemen van je klanten hebt opgelost.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een expert op het gebied van riolering en als Servicemonteur ben jij hun visitekaartje! Ze maken gebruik van moderne apparatuur en zijn onmisbaar voor klanten in Groningen, Drenthe en Friesland. Ondanks hun betrokkenheid bij grote projecten heerst er een gezellige en informele sfeer. Samen met het personeel streven ze ernaar deze sfeer te behouden. Je krijgt veel inspraak over hoe bepaalde zaken kunnen worden verbeterd en er is volop ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.

Wat wij bieden

 • 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen
 • Veel zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid
 • Een goed pensioen (PMT)
 • Volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Flexibele werkmogelijkheden, bijvoorbeeld een contract voor 32 of 36 uur per week
 • Deelname aan ons fietsplan
 • Als je enthousiast bent over het werk en goed in het team past, bieden we je graag op termijn een vast dienstverband aan.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je te voldoen aan de volgende vereisten:

 • Rijbewijs B hebben of binnenkort behalen
 • Leergierig, klantgericht, stressbestendig, proactief en servicegericht zijn
 • Technisch inzicht hebben, met de details van het vak die je leert bij het bedrijf
 • De Nederlandse taal beheersen
 • In het bezit zijn van een VCA-certificaat (dit kan op kosten van MF/Abiant worden behaald)

Wij hechten veel waarde aan klantvriendelijkheid en servicegerichtheid. Zelfstandig kunnen werken, verantwoordelijkheid nemen voor je werk en flexibel zijn in je werktijden zijn belangrijke eigenschappen. Als een klus bijvoorbeeld niet op tijd klaar is, heb je er geen moeite mee om wat langer door te werken. Je kunt ook worden ingeroosterd voor storingsdiensten, maar deze worden zoveel mogelijk gedeeld met je collega's. Hoewel technische ervaring welkom is, is het niet verplicht. Motivatie is echter cruciaal, omdat we je de benodigde vaardigheden kunnen bijbrengen.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel via