Klantadviseur Enexis Netbeheer (20-40 uur)

 • Aantal uren per week 24 uur
 • Dienstverband Uitzendbasis
 • Standplaats Groningen

Over de functie

Een baan voor langere tijd waarbij je 20 tot 40 uur, deels thuis, kunt werken met goede verdiensten! Dat is een baan als klantadviseur bij Enexis.

Als klantadviseur ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten van Enexis die vragen hebben over bijvoorbeeld aan- of afsluitingen, slimme meters of zonnepanelen. Zo kun je vragen verwachten als "Hoe vraag ik een nieuwe aansluiting aan?", "Waar moet ik mijn zonnepanelen aanmelden?" of "Hoe kan ik de meterstanden uitlezen op de slimme meter?". Jij staat deze klanten te woord en beantwoordt hun vragen, geeft ze advies of verwijst ze door. Uiteraard krijg je hiervoor trainingen en begeleiding, zodat je de vragen juist weet te beantwoorden.

Je werkt in een team van zo’n 70 andere klantenservice medewerkers. Er zijn verschillende teams; voor particuliere klanten, voor zakelijke klanten, voor klachten en claims en voor partijen uit de energiemarkt. Meerdere van jouw directe collega’s helpen ook mee in deze andere teams. Jij start in het team voor particuliere klanten. Zodra je voldoende meters hebt gemaakt, wordt gekeken hoe ze jouw talenten het beste kunnen inzetten en krijg je een eigen expertise. 

Over het bedrijf

We zijn allemaal afhankelijk van energie, de hele dag door. Als we 's morgen opstaan, het licht aan doen en een warme douche nemen. Tijdens het werk of als we 's avonds Netflixen of onze Iphone opladen. Het is zo vanzelfsprekend geworden dat we soms vergeten hoe de energie die we afnemen bij ons thuis terecht komt.

Enexis Netbeheer is één van de partijen die hier een belangrijke rol in speelt. Enexis Netbeheer is één van de 8 netbeheerders in Nederland. De belangrijkste taak van een netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt een netbeheerder voor het transport van energie: van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar jouw woning of het bedrijf waar je werkt.

Wat wij bieden

Wij bieden een goed salaris. Je start met een bruto uurloon van €12,19. Bij goed functioneren zit je na een half jaar op €13,23 (ook bruto). Je kunt kiezen uit een 20 tot 24-urige, 24 tot 28-urige, 28 tot 32-urige, 32 tot 36-urige of een 36 tot 40-urige werkweek.

Verder kun je rekenen op:

 • duidelijkheid: 4 week van tevoren weet je wanneer je werkt;
 • flink wat training met focus op vaardigheden die je thuis soms ook echt nodig hebt;
 • een topsfeer. Je werkt met fijne collega’s en er zijn regelmatig leuke activiteiten met het Funteam;
 • reiskostenvergoeding;
 • multiskilled werken; zodra je voldoende meters hebt gemaakt kijken we naar jouw talent(en) en waar we die nog meer kunnen gebruiken;
 • thuiswerken tot in de puntjes geregeld.

Functie eisen

Enexis Netbeheer zoekt jou, want:

 • je hebt inlevingsvermogen, zodat je goed kunt aansluiten bij de klant;
 • je bent zeer computervaardig en kan makkelijk schakelen tussen verschillende systemen;
 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • je hebt kennis van LSD communicatietechniek en weet deze ook toe te passen;
 • je bent vijf dagen per week tussen 08.00 uur en 17.00 uur beschikbaar.

Je werkt altijd tussen 08.00 uur en 17.00 uur en bent daarom ook tussen die tijden beschikbaar voor de planning. Daarnaast ben je bereid om in de toekomst ook diensten in het weekend en in de avonduren op te pakken.

Verder moet je thuis kunnen en willen werken. Daarvoor heb je de beschikking over een rustige werkplek, een bedraad netwerk (niet alleen wifi) en minimaal 32 mb internetsnelheid.

Wil jij voor Enexis werken?
Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton of door je cv en motivatie te mailen naar groningen@mf.nl. Je mag dan wel meteen aan de bak: laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij juist voor Enexis kiest en waarom werken bij een klantenservice jouw passie is. Geef in je motivatie een concrete situatie waarin jij wel of juist geen klantbeleving hebt ervaren.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie?
Solliciteer dan via de Solliciteren knop. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze vestiging. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Deel deze pagina via