Charissa over haar werk als allround intercedent

Deze keer in collega aan het woord spreken we Charissa (25). Charissa woont in Groningen en is werkzaam als allround intercedent bij MF Groningen. Hieronder lees je meer over wat zij daar allemaal doet en haar andere interesses naast werken.

Hoe ben je bij MF Uitzendbureau terecht gekomen? 

“Ik was zoekende in wat ik wilde gaan doen tot mijn ouders tegen mij zeiden dat ze het werken bij een uitzendbureau wel iets voor mij vinden. Toen ging ik mij verdiepen in de uitzendwereld en kwam ik via via terecht bij Abiant Holding (waar MF Uitzendbureau onderdeel van is). In eerste instantie heb ik gesprekken gehad bij Abiant Uitzendgroep, maar de voormalig corporate recruiter vond mij beter bij MF passen. Toen was het nog de vraag: ga ik aan de slag in Hoogezand of in Groningen? Uiteindelijk ben ik dus terecht gekomen bij MF Groningen. Daar ben ik erg blij mee, want ik woon in de Stad dus dat is mooi praktisch.”

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb de opleiding luchtvaartdienstverlening gevolgd. Aangenaam stewardess Charissa! Ik wilde graag wat van de wereld zien. Een aantal jaren de wereld overvliegen als stewardess leek mij geweldig. Maar door omstandigheden, zoals corona en geld, ben ik de wereld van luchtvaart niet verder ingestapt. Achteraf ben ik erg blij met deze keuze, want door corona zijn er veel stewardessen ontslagen.”

“Tijdens mijn opleiding tot stewardess heb ik gewerkt bij een salesbureau in Leeuwarden. Wat begon als een bijbaan werd een fulltime baan als vestigingsmanager. Maar na 5 jaar was het tijd voor wat anders.”

Wat houdt je functie precies in?

“Ik ben allround intercedent bij MF Groningen. Als intercedent ben ik verantwoordelijk voor vacatures (her)schrijven, kandidaten werven en selecteren, intakes en ga zo maar door. En ik focus mij in het team op sales. Dus ik heb ook veel contact met opdrachtgevers en zorg ervoor dat er klant bezoeken worden ingepland.”

“Ik heb met mezelf afgesproken dat ik 1 dag in de week bezig ga met sales. Voor mij is het ondanks mijn verleden bij een salesbureau wel heel erg wennen. Gelukkig krijg ik tegenwoordig hulp van onze salesmanager Marleen. En dat zorgt ervoor dat ik mijn eigen weg inmiddels vind. Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging en ben elke dag weer hard aan het oefenen om het onder de knie te krijgen.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“De afwisseling. De verschillende taken die je hebt daar houd ik echt van. En daarnaast ook de wisselende contacten. Lekker kletsen met iedereen, daar krijg ik veel energie van. Ik kan namelijk echt niet de hele dag achter mijn computerscherm zitten. Dat kan je ook wel zien aan alles wat ik hiervoor heb gedaan.”

“En daarnaast is het team ook erg leuk en gezellig. Ik werk in een echt mannenteam, maar dat vind ik niet erg. We kunnen goed samenwerken en liggen vaak op 1 lijn met elkaar. En als dat niet zo is bespreken we dit gelijk met elkaar. Even een korte discussie en dan zijn we weer klaar.

Wat wilde je worden toen je klein was?

“Tandarts. Dat weet ik nog heel goed. Toen ik als klein meisje naar de tandarts ging mocht ik de tandarts helpen. Dit vond ik zo leuk. En een leuke bijkomstigheid is natuurlijk het salaris wat een tandarts verdiend. Maar dit is verder niets geworden, haha.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Als het mooi weer is ga ik het liefst op het terras zitten. De gezelligheid op zoeken. En daarnaast ga ik graag met mijn vader op wintersport. Dat is iets wat we al jaren doen en dit hoop ik nog veel jaren te doen. Ik heb goede band met mijn hele familie, een echt familiemens ben ik.”

Auteur

Sanne Heitkamp

Contentmarketeer

Sanne Heitkamp werkt sinds 2022 als contentmarketeer bij MF. Zij schrijft onder andere artikelen voor mf.nl.

Collega's over werken bij MF

Ik ben blij dat ik bij MF de kans heb gekregen om een opleiding tot vestigingsmanager te volgen en zo binnen de organisatie door te groeien.
Danielle Russchen

Danielle Russchen

Vestigingsmanager
Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging en ben elke dag weer hard aan het oefenen om het onder de knie te krijgen.
Charissa Pheifer

Charissa Pheifer

Allround intercedent
Dat ik mag werken in een team met superleuke collega’s draagt er zeker aan bij dat ik mijn werk nog iedere dag leuk vind.
Sander Schiphouwer

Sander Schiphouwer

Allround intercedent