Danielle over haar werk als vestigingsmanager

Deze keer in collega aan het woord spreken we Danielle Russchen (32). Danielle werkt sinds juli 2021 voor MF Uitzendbureau. Eerst als allround intercedent en sinds april 2024 als vestigingsmanager. We spraken met Danielle over haar loopbaan tot nu toe en over ontspannen op de camping.

Danielle over haar werk als vestigingsmanager
Je bent begonnen als intercedent en inmiddels doorgegroeid naar de functie van vestigingsmanager. Kun je iets vertellen over deze stap?

“Ik heb een aantal jaren als allround intercedent gewerkt en merkte dat ik toe was aan meer verantwoordelijkheid en uitdaging. Ik ben blij dat ik bij MF de kans heb gekregen om een opleiding tot vestigingsmanager te volgen en zo binnen de organisatie door te groeien. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd. Niet alleen over teamdynamiek, maar ook over mijn eigen reacties in verschillende situaties.”

Wat zijn belangrijke elementen voor het creëren van een positieve werkomgeving binnen een team?

“Open communicatie en waardering voor elkaar. Ik ben pas tevreden wanneer iedereen in het team goed in zijn vel zit en met plezier naar het werk gaat. Het is belangrijk dat collega’s zich bij mij op hun gemak voelen, of het nu gaat om vragen stellen, fouten toegeven of persoonlijke zorgen delen. Er zijn voor mijn team en ze kunnen ondersteunen waar mogelijk, daar draait het voor mij om.”

Wat spreekt jou het meeste aan in de uitzendbranche?

“De diversiteit van het werk. Geen dag is hetzelfde omdat je met heel veel verschillende mensen te maken hebt. Soms ben je een planner, dan weer een hr-adviseur en soms voel je je bijna een psycholoog die advies geeft aan uitzendkrachten die ergens mee zitten. Als vestigingsmanager vind ik het ook boeiend om vanuit een andere rol mee te denken met klanten. Ik ben trots wanneer klanten tevreden zijn over mijn collega’s.” 

Wat is volgens jou het meest gehoorde vooroordeel over uitzendbureaus?

“Dat we een mensenfabriek zijn en mensen niet meer als individu zien. Dit is absoluut niet het geval. Bij MF Uitzendbureau staat de kandidaat centraal. Voor ons zijn de mensen het beginpunt. Niet de klant of de vacature. We vragen ook altijd of iemand kan werken, nooit ‘je moet’.”

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?

“Na mijn studie International Hospitality Management aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden heb ik een aantal jaren als bedrijfsleider in een Italiaans restaurant gewerkt. Tijdens de coronapandemie was de horeca gesloten en ben ik noodgedwongen gaan solliciteren. Ik ben toen aan het werk gegaan als intercedent bij MF.”

Mis je het werken in de horeca?

“Ja, af en toe wel. De sector is natuurlijk heel anders. In de horeca was het vaak ’s avonds volle bak aan het werk en daarna gezellig borrelen met collega’s. Dat heb ik zeker in het begin gemist. Maar gelukkig werk ik nu in Hoogezand met een heel gezellig team en hebben we altijd een vrijdagmiddagborrel.”

Wat doe jij in je vrije tijd? 

“Ik ben dol op koken en experimenteer graag met nieuwe recepten. Daarnaast ga ik graag uiteten met mijn gezin, borrelen met vrienden of lekker fietsen. In het weekend zijn we vaak op de camping in Bakkeveen te vinden, waar we een seizoenplek hebben. Ons zoontje Rens vermaakt zich hier prima en wij genieten van de mooie omgeving.”

Auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij MF. Zij schrijft onder andere artikelen voor mf.nl.

Collega's over werken bij MF

Ik ben blij dat ik bij MF de kans heb gekregen om een opleiding tot vestigingsmanager te volgen en zo binnen de organisatie door te groeien.
Danielle Russchen

Danielle Russchen

Vestigingsmanager
Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging en ben elke dag weer hard aan het oefenen om het onder de knie te krijgen.
Charissa Pheifer

Charissa Pheifer

Allround intercedent
Dat ik mag werken in een team met superleuke collega’s draagt er zeker aan bij dat ik mijn werk nog iedere dag leuk vind.
Sander Schiphouwer

Sander Schiphouwer

Allround intercedent